ΕΙΜΑΙ ΕΚΕΙΝΟ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

Τιμή: 29€ Αγορά του βιβλίου
Ο αναζητητής είναι αυτός που βρίσκεται στην οδό της ερευνάς του εαυτού του.
Αφήστε όλες τις ερωτήσεις εκτός από μία : «Ποιος Είμαι;»
Στο κάτω-κάτω ,το μόνο γεγονός για το οποίο είστε σίγουροι, είναι ότι υπάρχετε.

Το «Εγώ Είμαι» αποτελεί βεβαιότητα . Το ‘εγώ είμαι  αυτό’ δεν είναι βέβαιο . Αγωνιστείτε για να ανακαλύψετε τι Είστε  στην πραγματικότητα.
Για να μάθετέ τι Είστε ,πρέπει πρώτα να ερευνήσετε και να γνωρίσετε τι δεν είστε .
Ανακαλύψτε όλα αυτά που δεν είστε –σώμα ,αισθήματα ,σκέψεις ,χρόνος, χώρος , αυτό η εκείνο –τίποτε το συγκεκριμένο η αφηρημένο, απ’όσα μπορείτε να αντιληφθείτε, δεν μπορεί να είστε . Η ίδια η πράξη της αντίληψης δείχνει ότι δεν είστε αυτό που αντιλαμβάνεστε.
Όσο πιο καθαρά καταλάβετε ,πως στο επίπεδο του νου μπορείτε να περιγραφείτε μόνο με αρνητικούς όρους ,τόσο πιο σύντομα θα φθάσετε στο τέλος της αναζήτησης σας και θα συνειδητοποιήσετε πως Είστε το Απεριόριστο  Ον.

-Σρι Νισαργκαντάττα Μαχαράτζ

Η συλλογή αυτή των άχρονων διδασκαλιών ενός από τους μεγαλύτερους σοφούς της σύγχρονης Ινδίας, του Σρι Νισαργκαντάττα Μαχαράτζ, θεωρείται από πολλούς ως ένα κλασικό πια πνευματικό έργο της σύγχρονής εποχής. Αποκαλύπτει την μοναδικότητα και το μεγαλείο της ζωής και του έργου του σοφού. Το «Είμαι Εκείνο» συνεχίζει να προσελκύει τους αναγνώστες και να φωτίζει τους ένθερμους αναζητητές στην οδό της αυτοπραγμάτωσης .
Ο Σρι Νισαργκαντάττα Μαχαράτζ  είναι ένας δάσκαλος πού δεν εισήγαγε κάποια ιδεολογία η θρησκεία ,αλλά ξετύλιξε το μυστήριο του Εαυτού, το μήνυμα του είναι απλό , άμεσο και ωστόσο υπέρτατο.
Το ΄΄Είμαι Εκείνο΄΄ διασώζει τους διαλόγους του Μαχαράτζ με τους πνευματικούς αναζητητές που ήρθαν κοντά του από όλο τον κόσμο επιδιώκοντας καθοδήγηση και καταστροφή των λαθεμένων ταυτίσεων .
Ο Μαχαράτζ ήταν στην καθημερινότητα του ένας απλός άνθρωπος οικογενειάρχης και μικρομαγαζάτορας στην Βομβάη , όπου έζησε και πέθανε το 1981 ,σε ηλικία 85 ετών και δεν έλαβε κάποια ιδιαίτερη εκπαίδευση . Το Είμαι Εκείνο ΄΄ οδηγεί σε μια διαυγή αντίληψη του Εαυτού καθώς έρχεται και ξανάρχεται στα ερωτήματα  «Από πού προέρχομαι ;», «Ποιος είμαι Εγώ» & «Προς τα πού πηγαίνω».

Διαβάστηκε 3465 φορές

Οικογενειακή Αναπαράσταση

Συστημική Αναπαράσταση

Copyright © Antonis Kryonis 2013

Facebook