ΣΩΜΑΤΟΨΥΧΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ – «η τέχνη του να είσαι»

Στο χώρο της ψυχοθεραπείας η όλη διεργασία γίνεται μέσω της έκφρασης και επεξεργασίας των συναισθημάτων ,των πεποιθήσεων , καθώς και των συμπεριφορών των θεραπευμένων. Σε αυτή τη διαδικασία το σώμα είναι ο φορέας όπου εκδηλώνεται και αποτυπώνεται αυτή η εσωτερική κατάσταση. Το σώμα είναι ο κύριος φορέας των πρώιμα εγγεγραμμένων αισθήσεων κι εμπειριών, καθώς και των αρχετυπικών δομών μας.

art move

Πολλές προσεγγίσεις έχουν χρησιμοποιήσει το σώμα στην ψυχοθεραπευτική διαδικασία, όπως το ψυχόδραμα, η Χοροθεραπεία, το processworkκ.α., καθώς όταν κινούμαστε δηλώνουμε το ποιοι είμαστε: τα βιώματα, τα συναισθήματα, τα νοητικά πρότυπα ξεδιπλώνονται μέσω του προσωπικού τρόπου κίνησης.

Το σεμινάριό μας απευθύνεται σε επαγγελματίες της ψυχικής υγείας , σε θεραπευτές, στελέχη επιχειρήσεων, φοιτητές και όποιον άλλον/ην ενδιαφέρεται να εξερευνήσει το ¨είναι¨ του μέσω της κίνησης και της στάσης.

Η νέα ιδέα που εισάγουμε είναι η τέχνη του να ‘’Είσαι’’ μέσα από την ενότητα ‘’σώμα- νους’’. Ξεκινάμε από την απλή ενεργοποίηση του σώματός μας και οδηγούμαστε σταδιακά σε βαθύτερα επίπεδα επίγνωσης του μέσα από συγκεκριμένες τεχνικές και μεθόδους.

Πιο αναλυτικά χρησιμοποιώντας το σώμα σαν εργαλείο εξερεύνησης   θα επεξεργαστούμε σημεία και ενότητες που μας ενοποιούν σε ένα συνολό ‘’Σώμα πνεύμα’’ και μερικά είναι τα ακόλουθα :

-centering

-κίνηση

-επαφή και επικοινωνία από το κέντρο μας

-απόσταση

-χρονικότητα- ρυθμός

-επιθετικότητα

-Δίπολα ανταλαγής ενέργειας

-κλπ

Η καινούρια αίσθηση του «είναι» μας και η αντίληψη του εαυτού μέσω του σώματος, επιφέρει αυτή η διεργασία οδηγεί σε μεγαλύτερο άνοιγμα της συνειδητότητας και βοηθά στην ενίσχυση την ενσυναίσθηση, την κατανόηση και τη συναισθηματική μας νοημοσύνη.

Ημερομηνίες διεξαγωγής σεμιναρίου 10 & 11 Νοεμβρίου 2018

Ώρες κατόπιν συνεννόησης με τους συμμετέχοντες

Οικογενειακή Αναπαράσταση

Συστημική Αναπαράσταση

Copyright © Antonis Kryonis 2013

Facebook